Goedkope autobanden online bestellen

Nieuws over bandengerelateerde onderwerpen


30-05-2023

Nexen succesvol in 24 uur van de Eiffel


Nexen Tire kan terugkijken op een zeer succesvol weekend van 24-uursraces in de Eifel. Naast het verwelkomen van ongeveer 40 gasten op de Nürburgring, voorzag de Zuid-Koreaanse fabrikant ook drie partnerauto's van banden. Alle drie de auto's voltooiden de volledige raceafstand van twee keer 24 uur en kwamen als eersten over de geblokte vlag in hun respectievelijke klassen V5, V6 en SP 4T. Volgens de fabrikant waren "de prestaties van de racebanden overtuigend voor alle coureurs van de drie auto's". Ze voegden eraan toe: "De Nexen Tire-raceservice leverde ook uitstekend werk en was voor het derde jaar op rij ter plaatse om de banden te monteren." Peter Gulow, Vice President Europe Central & East bij Nexen Tire Europe, vat samen: "Nexen Tire heeft een fantastisch motorsportevenement beleefd met onze klanten, partners en alle andere toeschouwers. Opnieuw hebben de N'Fera-SS01-banden hun potentieel bewezen op een van 's werelds meest veeleisende en uitdagende racecircuits, en ze leverden een perfecte prestatie."

27-05-2023

Michelin verkoopt Russische bandenfabriek


Michelin heeft vandaag aangekondigd dat het zijn Russische activiteiten en bandenfabriek heeft verkocht, na eerdere verkooptransacties van Nokian Tyres en Continental. Zoals eerder gespeculeerd, heeft het in Moskou gevestigde groothandelsbedrijf Power International-Shiny nu de bedrijven Michelin Russia Tyre Manufacturing Company (MRTMC) LLC en Camso CIS LLC overgenomen. Michelin heeft geen details over de aankoopprijs vrijgegeven. Volgens de aankondiging zal Power International-Shiny ongeveer 250 banen creëren, terwijl er op het moment van de productiestop door Michelin op 15 maart 2022 nog 750 werknemers waren in de fabriek. In 2004 was Michelin de eerste westerse fabrikant die zijn eigen bandenproductiefaciliteit in Rusland oprichtte, met een jaarlijkse productiecapaciteit van ongeveer twee miljoen consumentenbanden.​​​​26-05-2023

Vredestein en Apollo over op duurzaam rubber

 

Apollo Tyres en dochteronderneming Vredestein hebben besloten om de duurzaamheid van hun bandenproductie verder aan te scherpen, volgens een rapport van Automotive. Als onderdeel van deze inspanningen zullen de bedrijven voor hun bandenproductie in Nederland en Hongarije uitsluitend nog gebruikmaken van 100% natuurrubber, dat wordt ingekocht bij leveranciers die voldoen aan de nieuwe duurzaamheidsrichtlijnen van het Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR).

Dit initiatief is met name van toepassing op de banden die worden vervaardigd in Enschede (Vredestein) en Hongarije. Met de toenemende wereldwijde vraag naar banden, gedreven door de stijgende verkoop van auto's en de groei van bezorg- en ophaaldiensten, zijn Apollo Tyres en Vredestein vastbesloten om op een duurzame manier te groeien, zowel voor henzelf als voor hun leveranciers.

Benoit Rivallant, CEO van Apollo Tyres Europe, benadrukt dat natuurrubber een milieuvriendelijke grondstof is, mits het op een duurzame manier wordt geproduceerd en ingekocht. Door zich te richten op duurzaamheid willen Apollo Tyres en Vredestein ervoor zorgen dat ze bijdragen aan een meer verantwoorde en milieuvriendelijke bandenindustrie.

Het streven naar het gebruik van 100% natuurrubber van duurzame bronnen toont het engagement van Apollo Tyres en Vredestein om hun productieprocessen te verbeteren en positieve verandering te stimuleren in de gehele toeleveringsketen van natuurrubber. Door te voldoen aan de richtlijnen van het GPSNR willen ze een belangrijke rol spelen in het bevorderen van duurzaamheid binnen de bandenindustrie.