Michelin autobanden of Michelin winterbanden goedkoop kopen - MICHELIN WI 20560 R 16 92H ALPIN 5 AO Michelin autobanden of Michelin winterbanden goedkoop kopen - Autobanden bestellen met voordeel. Gratis levering. Thuisbezorgd of montage in de buurt. Winterbanden, zomerbanden of allseasonbanden.

MICHELIN WI 20560 R 16 92H ALPIN 5 AO

Gratis levering vanaf 2 stuks
Prijs per stuk
€ 91.48 2 werkdagen Bestellen
Terug naar resultaten


Merk: MICHELIN
Type: ALPIN 5 AO
Breedte: 205
Hoogte: 60
Velgmaat: 16 inch
Draagvermogen: 92 ( = 630 kg p.s. )
Snelheid: H ( = maximaal 210 km/u )
Seizoen: Winter
Voorraadstatus:  
Productcode: 981110000153338
Let op: De door ons getoonde foto is een voorbeeld foto.
Een eventuele afgebeelde velg op de foto wordt niet meegeleverd.


Alle allseasonbanden en winterbanden voldoen aan de wettelijke wintereisen voor heel Europa.
Banden geproduceerd na 01-01-2018 hebben de verplichte sneeuwvlokcodering(3PMSF).

Omschrijving

Michelin Alpin 5


Michelin Alpin 5 is in 2014 de nieuwste winterband van het topmerk Michelin. De slogan is Total Performance in the winter. De veiligheid staat voorop bij de Michelin Alpin 5. Uiteraard zijn andere belangrijke aspecten van een winterband niet onderbelicht gebleven. De Michelin Alpin 5 is een totale band die op alle onderdelen goed scoort.
 

Ontwikkeling en research Michelin Alpin 5


Michelin steekt jaarlijks zo`n 620 Miljoen Euro in de ontwikkeling en research van haar banden. Maar liefst 75.000 klanten testen de Michelin banden. Bij de nieuwe Michelin Alpin 5 is o.a gekeken onder welke weersomstandigheden de meeste ongelukken plaatsvinden. Studieresultaten tonen aan dat de meeste ongelukken plaatsvinden op droog of nat wegdek en slechts 8% op besneeuwd of bevroren wegdek.  Dit is meegenomen in de ontwikkeling van de Michelin Alpin 5 winterband. Maximale veiligheid tijdens de wintermaanden was de uitgangspositie.  
 

Veiligheid Michelin Alpin 5


De Michelin Alpin 5 is zo ontwikkeld dat deze winterband onder alle weersomstandigheden veilig is. Dus niet alleen op besneeuwde wegen. Grip en tractie tijdens alle weertypen zijn de belangrijkste uitgangspunten. Om dit voor elkaar te krijgen werd de rubbersamenstelling aangepast en het profiel verbeterd. Het nieuwe V vormige profiel is dieper, waardoor de band betere grip heeft. Ook werden er duizenden kleinere groeven toegepast Hierdoor wordt ook het risico op aquaplanning kleiner.
 

Wat mag ik verwachten van de Michelin Alpin 5


Zoals eerder aangegeven staat de veiligheid voorop bij de Michelin Alpin 5. Alle andere aspecten zoals rolweerstand, brandstofverbruik, kwaliteit en levensduur zijn bij Michelin altijd goed. Deze Michelin Alpin 5 is een aanrader in het winterbanden topsegment.
Een geruste keuze op het gebied van overall veiligheid onder alle omstandigheden.